Selecteer een pagina

B&B Belle Chambre bevind zich in het centrum van Dordrecht. Fijn, want alles is bij de hand: winkels, terrassen, restaurants, musea. Het enige nadeel is…parkeren. In dit artikel leggen we je alle parkeermogelijkheden uit en geven we tips waar je het beste en goedkoopst kan parkeren.

B&B Belle Chambre

Weeskinderendijk

Spuihaven

Veemarkt

Drievriendenhof

Visstraat

Parkeren op straat

De eerste mogelijkheid is om te zoeken naar een plekje op straat in de buurt van ons adres: Gravenstraat 12. Let op: in de Gravenstraat zelf kun je niet parkeren. Dit is ook meteen de duurste optie en vooral in het weekend kan het lastig zijn een plekje te vinden. Parkeren is vrijwel overal betaald, zelfs het grootste deel van de Zondag.

Er zijn enkele parkeerterreinen in de buurt, zoals Grote Markt en Aardappelmarkt. Let op vanaf welke kant je de stad binnenkomt als je naar de Grote Markt gaat. Vanaf een bepaalde kant mag je namelijk niet doorrijden. Er wordt op kenteken gecontroleerd met cameras’s en je krijgt een boete als je toch doorrijd.

In de directe binnenstad kost parkeren op straat €3 per uur. Let op met parkeren op plekken voor vergunningshouders. Daar betaal je namelijk altijd een 24-uurs dagkaart voor €24,-

Parkeergarages

Er zijn verscheidene parkeergarages met meestal een iets gunstiger tarief dan parkeren op straat. Maar hier geldt ook: hoe dichterbij het centrum, hoe duurder. De dichtsbijzijnde parkeergarage zijn commerciele parkeergarages:

  • Drievriendenhof (Korte Kolfstraat 235): €2,14 per uur
  • Visstraat (Korte Breestraat): €2,40 per uur

De voordeligste parkeergarages zijn:

  • Spuihaven: €1,60 per uur
  • Veemarkt (Van Godewijckstraat 11): €1,70 per uur

Het moet wel gezegd worden dat de maximum dagtarieven niet zo heel veel verschillen. Voor sommige garages kan het taruief ook nog afhangen van het tijdstip.

Gratis parkeren

Dat klinkt goed natuurlijk. Maar het is ook ietsje verder weg. Gratis parkeren kan voor de eerste 24 uur op het parkeerterrein Weeskinderendijk. Daarna kost het €0,30 per uur. Je moet wel altijd een kaartje uit de automaat halen en zichtbaar achter je voorruit plaatsen. Ook de gratis eerste 24 uur.

Met de bus terug

Dit parkeerterrein is ideaal wanneer je vanaf de A16 of de Zwijndrechtse brug komt. Op korte afstand aan de Dokweg kun je een bus nemen richting de binnenstad of wandel in ongeveer 15 minuten naar het centrum.

Op de fiets terug

Op het parkeerterrein Weeskinderendijk is ook een locatie van Nextbike. je kunt dus ook van tevoren een fiets reserveren en die gebruiken om terug naar het centrum te fietsen en bij vertrek weer naar het parkeerterrein.