Selecteer een pagina

Na een dagje sightseeing wil je toch rustig op de kamer een muziekje kunnen opzetten onder het genot van een glaasje wijn? Dat gunnen we onze gasten natuurlijk van harte, maar moest dat nou met een ultramoderne radio of CD-speler? Nee, dat past niet in het Art Deco concept toch? Of toch wel?

Onze oplossing is een ultramodern soundcenter, maar in een nostalgisch jasje. Een plaatje is het, niet waar? Over plaatjes gesproken, die kun je er ook op draaien. En omdat we niet verwachten dat je je hele platencollectie mee gaat zeulen voor een nachtje B&B, hebben we een bescheiden collectie voor je klaar staan.

Wat kan het soundcenter allemaal?

Behalve 33 en 45 toeren platen, kan het sound center nog veel meer. Zoals het afspelen van ouderwetse cassettes. Wie kent ze nog? Aan de rechterkant van het soundcenter vind je een gleuf om een cassette in te steken.

CDs afspelen kan ie ook. Aan de voorkant zit de lade voor CDs. Radio en ouderwetse FM vorm en moderne digitale DAB+ vorm. Je kunt er ook een MP3 speler op aansluiten of een usb stick met MP3s.

Maar omdat je dat vast allemaal niet bij je hebt, hebben we nog een laatste troef: via Bluetooth kun je vanaf je mobiel naar het soundcenter streamen. Zo speel je je favoriete Spotify playlist af op een apparaat dat eruit ziet alsof het uit de jaren ’20 komt. Hoe cool is dat?!

Hoe werkt het?

Hoewel het soundcenter volledig te bedienen is vanaf het voorpaneel, is de afstandsbediening toch het makkelijkst. De goudkleurige afstandsbediening vind je op het soundcenter.

Stap 1: Zet het apparaat aan. Door middel van de power knop op de afstandsbediening zet je het soundcenter aan.

Stap 2: Kiest de juiste functie. Door middel van de function toets op de afstandsbediening blader je door de verschillende functie: phono (platenspeler), casette, MP3, radio, DAB+, Bluetooth.

Stap 4: Afhankelijk van je keuze doe je een LP op de platenspeler, stop je een cassette in de gleuf aan de rechterkant, doe je een CD in de lade aan de voorkant, of doe je een USB stick of MP3 speler in de USB poort.

Stap 5: Bepaal het gewenste volume.

 

Bluetooth connectie

Om het soundcenter met je mobiel te verbinden via bluetooth, kies je eerst de bluetooth functie in stap 2 hierboven. Er klinkt een signaal dat aangeeft dat het soundcenter zich nu als bluetooth apparaat bekend maakt.

Ga naar de Bluetooth instellingen op je mobiel (Instellingen/Verbindingen/Bluetooth op een Android toestel). Controleer of Bluetooth aanstaat. Als je klikt op Bluetooth (Android) zie je alle Bluetooth apparaten die je telefoon al kent. Je telefoon zoekt nu naar nieuwe apparaten vind als het goed is het soundcenter. Zoek naar een apparaat met de naam NR545DAB. Dit is het soundcenter. Selecteer en maak de verbinding. Je hoort een geluid ter bevestiging. je telefoon is nu verbonden met het soundcenter.

Open Spotify, selecteer je favoriete muziek en geniet…